Zoetzure kipreepjes met paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Wok

Bereidingswijze

  1. Roer in een kom een marinade van 2 eetlepels , 2 eetlepels sesamolie, de gember, twee eetlepels en 2 theelepels .
  2. Snijd de in smalle reepjes en schep die door de marinade.
  3. Laat de kipreepjes afgedekt, minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  4. Roer een sausje van de fond, de , het , de en de rest van de , sesamolie, suiker en .
  5. Snijd de schoongemaakte in smalle reepjes en de in kleine stukjes.
  6. Verhit de in een wok of hapjespan en roerbak de reepjes kip met de marinade en de en circa 2 minuten.
  7. Schenk het sausje erbij en breng het geheel al roerende aan de kook.
  8. Laat het gerecht zachtjes 4 minuten pruttelen.
25
25
25

Variaties op Zoetzure kipreepjes met paprika

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zoetzure kipreepjes met paprika
VariatieAantalGang
Zoetzure kipreepjes met paprika1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1224 kcal
61%4896 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoetzure kipreepjes met paprika