Zoetzure kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in stukjes.
  2. Pel en snipper de en de knoflook.
    Maak de 's en de schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Halveer de , verwijder de zaadlijsten en pitjes, snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Verdeel de in blokjes.
    Verhit in een wok een scheutje .
  5. Bak hierin de stukjes kip aan.
  6. Neem de kip uit de pan.
  7. Draai het vuur laag, voeg eerst de uisnippers en 2 minuten later de knoflooksnippers toe.
  8. Roerbak kort, maar laat niet kleuren.
  9. Voeg dan de blokjes en rode toe, roerbak enkele minuten en voeg dan de stukjes kip, en samen met de bouillon, , , en soja toe en breng aan de kook.
  10. Laat enkele minuten pruttelen, proef of er nog extra of azijn moet worden toegevoegd.
  11. Bind het geheel (indien nodig) met wat maïzena of allesbinder.
25
25
25

Variaties op Zoetzure kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zoetzure kip
VariatieAantalGang
Zoetzure kip3Gevogelte
Zoetzure kipreepjes met paprika2Gevogelte
Zoetzure kipfilet1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • ananas en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1169 kcal
58%4676 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoetzure kip