Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gemengde groenteschotel met Amsoi


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de uien fijn.
Snijd de rode pepers (lombok) overdwars open en verwijder het zaad.
Snijd er daarna kleine ringetjes van.
Snijd de Amsoi fijn maar ook weer niet te fijn.
Snijd de champignons vrij fijn.
Zet een grote en een kleine koekepan op het vuur met olie.

Fruit de uien (eventueel samen met de rode pepers) in de grote pan totdat ze donkergeel tot bruin zien.
Fruit ondertussen de sesamzaadjes in het kleinere pannetje totdat ze wat bruiner zien. Draai dan het vuur onder de sesamzaadjes uit.

Doe de champignons bij de uien en roerbak voor 2 minuutjes.
Doe de gesneden Amsoi er daarna bij en roerbak 1 minuutje.
Roerbak de Amsoi niet te lang want dan wordt hij slap en verliest hij zijn pittige smaak.
Doe de sesamzaadjes er bij. Roer even om en het gerecht is klaar.

Extra smaak krijg je door nog wat sesamolie toe te voegen of het geheel in sesamolie te bakken.

Suggesties:
Dit gerecht is lekker bij kipsate.
Je kan natuurlijk ook wat kleine gebakken garnaaltjes toevoegen
Je serveert het met gewone witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemengde groenteschotel met amsoi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven