Groenten op Indiase wijze

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de penen of wortelen overdwars in plakken van een halve cm.
    Snijd de in plakken van 1 cm.
    Snijd de twee keer overlangs door en neem de zaadlijsten met zaad weg.
    Snijd de stukken overdwars in repen van 1 cm.
    Snijd de in plakken van 1½ cm en snijd die twee keer door.
    Verdeel de in roosjes en snijd de stronk in kleine stukken.
    Verwarm de olie in de pan en fruit daarin onder goed roeren 30 seconden de met de geraspte en de knoflook.
    Draai de warmtebron zo laag mogelijk en roer de door de inhoud van de pan.
    Snijd het pepertje overlangs open en neem het zaad weg.
    Snipper het pepertje fijn, doe het in de pan en laat alles 4-5 minuten zacht bakken.
    Roer de door het en strooi het mengsel met 1 theelepel in de pan.
    Week de kokos in de .
    Doe alle stukken groente in de pan en schep de groente met een grote lepel of kleine schuimspaan goed om.
    Mix de geweekte kokos met 5 eetlepels water met behulp van de staafmixer of mengbeker.
    Giet de vloeistof in de pan, doe daar het deksel op als de vloeistof kookt en laat de groenten op een laag gedraaide warmtebron in 20-25 minuten gaar worden.
    Proef dan het gerecht, voeg naar smaak en of toe en serveer de groenten zo warm mogelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in worcestershiresaus
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
853 kcal
42%3412 kcal
Vetten
91 g.
130%364 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groenten op Indiase wijze