Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roomgroente met eekhoornjesbroodpuree recept
Roomgroente met eekhoornjesbroodpuree recept

Roomgroente met eekhoornjesbroodpuree


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel het eekhoorntjesbrood af en breng het met de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur. Schil de aardappels, was ze en snijd ze klein. Kok ze ca. 20 minuten in water met wat zout. Maak de bloemkool, de broccoli en de wortels schoon. Snijd de roosjes van de bloemkool en de broccoli. Snijd de wortels in schijfjes. Kook de wortels en de bloemkool 11 minuten in ca. 500 milliliter water met zout. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. Giet de groenten af en vang het kookvocht op. Maak de champignons schoon en halveer ze. Pel en snipper de ui. Fruit de ui in 2 eetlepels boter in een grote pan. Fruit de champignons mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bloem toe en bak kort aan. Roer er het kookvocht en de slagroom doorheen en laat ca. 5 minuten koken. Schaaf de kaas. Smelt 1/3 van de kaas, roer door de saus en breng op smaak. Doe de broccoli, de bloemkool en de wortels in de saus. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer 1 eetlepel boter en de eekhoorntjesmelk door de aardappel. Breng op smaak met zout en peper. Vet een grote ovenschaal in. Vul de zijkanten van de schaal met de puree. Houd een gat in het midden open. Vul het gat met de groente. Strooi er de overgebeven kaas overheen. Gratineer de schotel ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden C.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit roomgroente met eekhoornjesbroodpuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven