Roomgroente met eekhoornjesbroodpuree
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Spoel het eekhoorntjesbrood af en breng het met de aan de kook.
- Haal de pan van het vuur.
- Schil de , was ze en snijd ze klein.
- Kok ze ca. 20 minuten in water met wat .
- Maak de , de en de wortels schoon.
- Snijd de roosjes van de en de .
- Snijd de wortels in schijfjes.
- Kook de wortels en de 10-12 minuten in ca. 500 milliliter water met .
- Voeg de laatste 5 minuten de toe.
- Giet de groenten af en vang het kookvocht op.
- Maak de schoon en halveer ze.
- Pel en snipper de .
- Fruit de in 2 eetlepels in een grote pan.
- Fruit de mee.
- Breng op smaak met en .
- Voeg de toe en bak kort aan.
- Roer er het kookvocht en de doorheen en laat ca. 5 minuten koken.
- Schaaf de kaas.
- Smelt 1/3 van de kaas, roer door de saus en breng op smaak.
- Doe de , de en de wortels in de saus.
- Giet de af en stamp ze fijn.
- Roer 1 eetlepel en de eekhoorntjesmelk door de aardappel.
- Breng op smaak met en .
- Vet een grote ovenschaal in.
- Vul de zijkanten van de schaal met de puree.
- Houd een gat in het midden open.
- Vul het gat met de groente.
- Strooi er de overgebeven kaas overheen.
- Gratineer de schotel ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden C.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom, goudse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, slagroom, goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 212 kcal | 10% | 848 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |