Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salag tamatar (Spinazie met tomaten) recept
Salag tamatar (Spinazie met tomaten) recept

Salag tamatar (Spinazie met tomaten)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de spinazie en schud de blaadjes droog.
Snijd ze in reepjes van 2 cm breed en verwijder dikke steeltjes.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4.5 minuten zacht.
Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik.
Doe de gember ook in de pan en bak 5.5 minuten zachtjes verder.
Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout en peper toe.
Roer goed om en bak nog 1 minuut.
Voeg de spinazie toe en schep luchtig om met de specerijen.
Voeg de tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook.
Giet er zoveel kokend water bij dat de spinazie niet aanbakt.
Roer goed om en laat 7.5 minuten stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.
Serveer zo warm mogelijk.

Serveersuggesties

De spinaziesoorten die men verbouwt, zijn echter veel sterker van smaak. Sommige zijn nogal bitter, vandaar dat er zoete tomaten als tegenwicht in deze schotel zitten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salag tamatar (spinazie met tomaten) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven