Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spitskool sajour recept
Spitskool sajour recept

Spitskool sajour


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijden van vlees en marineren (kerrie, knoflookpoeder, zout, peper)
Snijden van groente (kool, knoflook en ui).
In olijfolie bakken van de gemarineerde kip,
Fruiten van de 3 in dunne reepjes gesneden uien + knoflook totdat ze zacht en glazig zijn.
Kool toevoegen in fases, het slinkt behoorlijk in.
(Basmati) rijst voor 4 personen koken
Rest van de kruiden en bouillon toevoegen en de kruiden lekker laten trekken totdat de rijst klaar is.

Serveersuggesties

Meng de kruiden niet altijd precies hetzelfde, maar met gember moet je altijd wat voorzichtig zijn. Dat kan een beetje te heftig worden. De rest kan wel ongeveer in verhouding 1:1:1 (djinten,ketumbar,kerrie) Zelfgemaakte bouillon (bot met schenkel, 1,5 uur koken met 3 kruidnagels, 2 laurierblaadjes en een theelepel tijm, zout in 2 liter water.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spitskool sajour recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spitskool sajour heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Roebakken spitskool met seroedeng was heerlijk.
    De winter gaf dit recept op 21 november 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven