Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Spitskool uit de oven met geitenkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng bloem en zout en voeg de koude boterklontjes toe. Kneed de boter door het meel en voeg dan het ei met de zure room of kwark toe. Kneed er een mooie deegbal van. Zet het deeg in een afgedekte schaal in de koelkast.

Bak ondertussen het vegetarische gehakt en de ui en voeg er na 5 minuten de kool aan toe voor de vulling. Roer er de geitenkaas of kwark door. Verwarm de oven voor op 200įC. Verdeel het gekoelde deeg in tweeŽn en rol er twee grote plakken van. De vorm is afhankelijk van de vorm van uw ovenschaal of bakplaat. Vet ovenschaal of bakplaat in en leg een deegplak er op. Verdeel het koolmengsel over het deeg en leg de andere plak deeg er bovenop. Druk de randen op elkaar en prik met een vork of naald gaatjes in de bovenste deeglaag.

Bak de kooltaart een half uur tot drie kwartier in de oven. Het deeg moet goudbruin van kleur zijn. Serveer de taart als ze nog warm is met een schep zure room of volle kwark er naast.

Serveersuggesties

Als vanzelfsprekend kun je eindeloos varieren met dit recept.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spitskool uit de oven met geitenkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven