Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlof met kaassaus, ham en eieren recept
Witlof met kaassaus, ham en eieren recept

Witlof met kaassaus, ham en eieren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze door midden. Maak de witlof schoon en kook de struikjes in een pan met ruim en zout in ongeveer 15 minuten gaar. Verhit de boter in de pan, roer er de bloem door en giet er beetje voor beetje de melk en koffieroom door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er de kaas door. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat de witlof even uitlekken, wikkel elk struikje in een plak ham en leg ze op een schaal. Giet de saus erover en garneer met de halve eieren. Lekker met aardappelpuree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlof met kaassaus, ham en eieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven