Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Was de paddestoelen en laat ze even uitlekken.
  2. Doe ze in een kom en schenk en zoveel kokend water bij tot ze royaal onder liggen.
    Laat ze zolang weken tot het weekwater koud is geworden.
  3. Zeef het kookvocht.
  4. Neem hard gebleven delen en stelen van de paddestoelen weg.
    Snijd de hoeden van de paddestoelen in smalle reepjes.
  5. Maak de witlofstruikjes schoon.
  6. Snijd ze in pinkbrede reepjes.
  7. Hak de grof.
  8. Verhit de in een wok.
  9. Schep het bij gedeelten door de en laat de groente onder voortdurend omscheppen, 3 minuten zachtjes bakken.
    Strooi er daarna de noten over en laat alles dan nogmaals 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken.
    Voeg vervolgens de paddestoelen en 4 eetlepels van het weekvocht van de paddestoelen toe.
  10. Laat alles 2 minuten zachtjes sudderen.
  11. Voeg wat , peper en enkele druppels Worcestershire cause toe.
    Neem de blaadjes van de van de steeltjes af.
  12. Spoel de blaadjes in ruim koud water en maak ze daarna droog (slacentrifuge).
  13. Scheur grote blaadjes in stukjes.
    Presentatie:
    Leg de rucola op de borden.
  14. Schep er in het midden een bergje warme aardappelpuree op.
  15. Verdeel er daarna het witlofgerecht over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
458 kcal
22%916 kcal
Vetten
24 g.
34%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
16%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlof met paddestoelen en noten