Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zoet zure Prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de prei in ringen van 1 cm dikte.
Snij het kapje met de steelaanzet van de rode peper.
Rol de peper tussen de handen en klop de pitjes uit de peper.
Snij de peper in zeer dunne ringetjes.
Verhit in een braadpan de olie en voeg de knoflook toe.
Voeg de peperringetjes toe en laat knoflook en peper op een laag vuur zachtjes even bakken.
Bak de prei en champignons op een hoog vuur mee en voeg na een minuuut of 3 de azijn, suiker, gembersiroop, ketjap, bouillonpoeder en 1/2 dl water toe.
Roer goed door.
Laat alles met het deksel op de pan, zachtjes even stoven tot de prei zacht wordt.
Doe als laatste de selderie er door.
Voor iets meer pit kun je wat cayennepoeder erbij doen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoet zure prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven