Prei met pindasaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Maak de preien schoon.
- Gebruik van de preien uitsluitend de witte en licht geelgroene delen.
- Snijd ze in stukken van ca. 4 centimeter.
- Spoel de stukken enkele malen in ruim koud water.
- Laat ze daarna uitlekken.
- Zet de stukken op met ruim kokend water waaraan wat is toegevoegd.
Laat de 10 minuten zachtjes koken. - Laat ze in een vergiet uitlekken en houd de stukken daarna warm.
Houd het kookvocht apart. - Snijd de in smalle reepjes.
- Spoel ze in ruim koud water en maak ze daarna droog (slacentrifuge).
Zeef 6 eetlepels kookvocht en breng het in een pannetje aan de kook. - Roer de erdoor en blijf zolang roeren tot alles opnieuw aan de kook is gekomen en een gebonden saus is verkregen.
Laat de saus enkele minuten zachtjes sudderen. - Voeg er , -of citroensap, suiker en sojasaus aan toe.
- Houd de saus warm.
- Pel de en snijd hem in plakjes.
- De ook.
Ook lekker om te maken
Variaties op Prei met pindasaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Prei met pindasaus, banaan en ei | 1 | Vegetarisch |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal badjak kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- pindakaas en sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete sojasaus
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 394 kcal | 19% | 788 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 34 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 54 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |