Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wonderdeeg recept
Wonderdeeg recept

Wonderdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Stort de bloem in de kom. Voeg de boter toe en snijd deze door de bloem totdat er korreltjes ter grootte van een erwt zijn ontstaan. Voeg dan de overige ingredienten toe en snijd deze er ook doorheen. Kneed tenslotte even met koele handen totdat er een soepel deeg is ontstaan. Laat dit deeg nu minimaal 10 minuten rusten. Afhankelijk waarvoor je het deeg gaat gebruiken kun je het nu voor taarten uitrollen en in de vorm leggen, met een vork inprikken en weer laten rusten op een koele plek. Moet het gebak een meer "bladerdeegachtige" struktuur hebben, rol het dan uit, vouw het vierdubbel, rol weer, vouw weer en rol weer. Leg het nu, opgevouwen 10 minuten in een diepvries(vak). Herhaal het vouwen en rollen en het korstdeeg is klaar voor gebruik.

Serveersuggesties

Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soepstengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb.

Allergenen Informatie

Voor dit wonderdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven