Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Inktvis van de BBQ recept
Inktvis van de BBQ recept

Inktvis van de BBQ


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de inktvissen af en dep droog. Pers de citroen uit. Meng in een grote kom citroensap en olie. Pel de tenen knoflook en pers ze boven de kom uit. Meng met de mosterdpoeder, de kleine blaadjes van het takje tijm en zout en peper naar smaak. Voeg de inktvis toe en wentel de stukken erdoor en laat alles intrekken. Laat minstens een uur staan en schep tussentijds een of twee keer om. Rooster na het marineren de inktvis in ca 2 minuten per kant op de grill of bbq gaar. Lekker met citroen-of saffraanmayonaise en wat stukken gegrilde of geroosterde ciabatta.

Serveersuggesties

Vraag aan de visboer de inktvissen schoon te maken. Kop, inktzakje, ingewanden, vliesje en baleinen worden dan verwijderd. Spoel de witte "zakjes" voor ze gemarineerd worden zorgvuldig onder stromend water van de kraan. Ook de binnenkant. Dep ze droog. De hele inktvissen zijn ook uit de diepvries te verkrijgen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit inktvis van de bbq recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven