Navarin (stoofpotje van lams- of schapenvlees)
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in niet te kleine stukken.
- Schaap is smaakvoller dan lam, maar vaak ook wat vetter.
- Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom bruin.
- Giet het vet weg en houd het vlees achter.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de klein gesneden ui.
- Pers de erboven uit en voeg de toe.
- Laat licht carameliseren en bestrooi met de .
- Voeg onder voortdurend roeren geleidelijk de toe en de .
- Maak een bouquet garni van de , , en en voeg dit toe.
- Voeg het aangebraden vlees toe, breng aan de kook en laat 45 minuten sudderen.
- Verwijder de schil en de harde kern van de , snijd ze in blokken en voeg toe.
- Schrap de af, snijd ze in stukken van ca. 4 cm en voeg ze toe.
- maak de meiknolletjes schoon, snijd ze in blokjes en voeg ze toe.
- Snijd de in vieren en voeg ze toe.
- Voeg de aardappeltjes toe en breng alles aan de kook.
- Laat 25 minuten koken.
- Neem het bouquet garni uit de pan.
- Voeg de toe.
- Bestrooi naar smaak met en en breng opnieuw aan de kook.
- Laat nog eens 5 minuten garen.
- Maak de navarin eventueel de dag ervoor klaar en breng hem nog even tegen de kook aan.
- Serveer in diepe borden.
- Geef er een glas rode bourgogne bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1285 kcal | 64% | 5140 kcal |
Vetten | 128 g. | 184% | 512 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |