Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jafrezi Kip recept
Jafrezi Kip recept

Jafrezi Kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit eerst de ui-snippers en voeg dan de knoflook toe. Fruit 1 minuut mee.
Neem uit de pan. Meng intussen chilipoeder en geelwortel met zout. Snij de kip in mooie stukken en meng het specerijenmengsel met de stukken kip. Laat dit even intrekken.
Bak nu de stukken kip in de olie in een braadpan waarin de uien gefruit zijn.
Bak de kip rondom aan en voeg dan de tomaten uit blik, uien, knoflook en de overige specerijen toe.
Laat alles een kleine 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg eventueel extra chili toe, maar proef eerst.
Roer zo nu en dan in de pan.
Snij uit het midden van de limoen 6 dunne plakjes en bewaar voor de garnering.
Knijp de rest boven de saus uit en meng de boter door de saus. Hak de koriander grof.
Serveer de kip met rijst of naanbrood, bestrooi met de koriander en garneer met de limoen plakjes.

Serveersuggesties

Jalfrezi is de naam van een currytype dat met kip vlees of groente gemaakt kan worden. De saus is vrij dik en kan in scherpte varieren afhankelijk van de hoeveelheid chili.

Allergenen Informatie

Voor dit jafrezi kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven