Knoflookkip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een ovenschaal die ruim genoeg is voor de kip en .
    Pel de tenen en pers ze boven de zachte uit en doe de andere helft van de met drie ongepelde knoflooktenen in de buikholte van de kip.
    Breng de de kip en de op smaak met en peper (liever iets meer peper dan ).
    Roer de glad,bestrijk nu de kip met het botermengsel rondom.
  3. Mag men best een paar keer herhalen.
    Strooi de overige ongepelde tenen rondom de kip en plaats de kip met schaal in de oven.
    Braad nu zo ongeveer veertig minuten en voeg dan de toe.
    Braad de kip verder goudbruin in nogmaals dertig minuten.
    Schep tussen tijds de om en om.

    De braadtijd is afhankelijk van de grootte van de kip, men dit makkelijk controleren door een satéprikker of punt van een scherp mes in het dikste gedeelte van de kip prikken.
  4. Het vocht wat er uit komt moet helder van kleur zijn.
25
25
25

Variaties op Knoflookkip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Knoflookkip
VariatieAantalGang
Dubbele knoflookkip uit de oven1Ovenschotels
Knoflookkip met mandarijnmayonaise1Gevogelte
Krokante knoflookkippenvleugels1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
178 kcal
8%712 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knoflookkip