Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagne klassiek recept
Lasagne klassiek recept

Lasagne klassiek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de knoflooktenen in vieren en bak deze in een ruime hoeveelheid olie (8el) bruin (laat niet aanbranden!). Snijd de courgettes in plakjes en gril deze na ze te hebben ingesmeerd met de knoflookolie. Laat de olie er af lekken op keukenrol.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak bechamelsaus door de boter te laten smelten (houd geel, niet bruin) en bak de bloem aan onder roeren. Na 2 a 3 min is de bloem gaar en voeg je beetje bij beetje de melk toe. Blijf goed roeren.

Rul het gehakt en voeg alle gesneden groenten en de gebakken knoflook toe. Voeg nu de tomatensaus en naar smaak zout en peper toe en laat dit 15 min pruttelen.

Vul de lasagneschaal begin met een laatje rode saus. Lasagnebladen-bechamel-courgette-rode saus-lasagnebladen-bechamel-courgette-rest rode saus. Bedek met een flinke laat kaas.

Bak de lasagne af tot het kaas is gesmolten (15min) en zet de oven uit laat de lasagne erin staan (hierdoor krijg je die knapperige korst!). Bak DE VOLGENDE DAG op 180 graden de lasagna nog eens 25min af om op te warmen.

Serveersuggesties

De lasagne moet een dag van te voren gemaakt worden voor de knapperige korst en om de vochtigheid kwijt te raken en in te dikken. Indien je hiervoor geen tijd hebt, gebruik verse lasagnebladen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagne klassiek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Iedereen groen
    Iedereen groen

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven