Lasagne klassiek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflooktenen in vieren en bak deze in een ruime hoeveelheid olie (8el) bruin (laat niet aanbranden!).
  2. Snijd de in plakjes en gril deze na ze te hebben ingesmeerd met de knoflookolie.
  3. Laat de olie er af lekken op keukenrol.

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Maak bechamelsaus door de te laten smelten (houd geel, niet bruin) en bak de aan onder roeren.
  4. Na 2 a 3 min is de gaar en voeg je beetje bij beetje de toe.
  5. Blijf goed roeren.

    Rul het en voeg alle gesneden groenten en de gebakken toe.
  6. Voeg nu de en naar smaak en toe en laat dit 15 min pruttelen.

    Vul de lasagneschaal begin met een laatje rode saus.
  7. Lasagnebladen-bechamel-courgette-rode saus-lasagnebladen-bechamel-courgette-rest rode saus.
  8. Bedek met een flinke laat .

    Bak de lasagne af tot het is gesmolten (15min) en zet de oven uit laat de lasagne erin staan (hierdoor krijg je die knapperige korst!).
  9. Bak DE VOLGENDE DAG op 180 graden de lasagna nog eens 25min af om op te warmen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
335 kcal
16%2010 kcal
Vetten
22 g.
32%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagne klassiek