Ma

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Voor de bouillon:
  2. Maak de schoon, ontvel hem etc.
  3. Doe in een pan en doe de kardemomzaden, , en erbij.
  4. En als het kookt de erbij.
  5. Als het kookt, afschuimen en een bouillon trekken.
  6. Leg de plakken en op een bord en strooi er wat over zodat het bittere vocht eraf gaat.
  7. Onderwijl dat de bouillon trekt de groenten stuk voor stuk in bakken. (Niet door en door gaar bakken).
  8. Dus de uien glazig bakken, de knoflook goudkleurig bakken,en de , , en aardappel bakken.
  9. En daarna op keukenpapier uit laten lekken en bewaren tot later.
  10. Beetje over alles strooien.
  11. Na een 3 kwartier neem je de uit het , snijd hem in grote stukken,bak je de ook een beetje bruin in olie en laat je hem uitlekken op keukenpapier.
  12. Neem een grote pan.
  13. Doe er een beetje in en ¼ kop beetje aanbakken.
  14. Laagje groente erop en daarna beetje erop.
  15. Doe de erboven op, weer wat groente, weer wat en alles in laagjes totdat alles op is.
  16. Laatste laagje ¼ kop .
  17. Tussen de laagjes door een beetje (voor de kleur en iets wat aparte smaak).
  18. Bedek nu alles met de bouillon.
  19. Alles moet goed onder staan.
  20. Dus wel zo’n ruim 4 koppen bouillon.
  21. Op het vuur zetten wachten tot het begint te koken daarna de deksel erop en op laag vuur gaar laten worden totdat het geconsumeerd is en de gaar is.
  22. Als het klaar is, neem je de deksel eraf, doe je een groot bord of ronde schaal bovenop de pan en draai je alles om (wel voorzichtig graag).
  23. En stort je de hele inhoud van de pan omgedraaid op de schaal:
  24. MA’ALUBA = Up side Down
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
400 kcal
20%1600 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ma 'aluba (up side down)