Doe in een pan en doe de kardemomzaden, , en ui(1 stuk)(1 stuk) erbij.
En als het water(1 stuk) kookt de kip(1 stuk) erbij.
Als het water(1 stuk) kookt, afschuimen en een bouillon trekken.
Leg de plakken courgette(1 stuk) en aubergine(1 stuk) op een bord en strooi er wat zout(1 stuk)(1 stuk) over zodat het bittere vocht eraf gaat.
Onderwijl dat de bouillon trekt de groenten stuk voor stuk in zonnebloemolie(1 stuk) bakken. (Niet door en door gaar bakken).
Dus de uien glazig bakken, de knoflook goudkleurig bakken,en de wortel(1 plakjes ), courgette(1 stuk), aubergine(1 stuk) en aardappel bakken.
En daarna op keukenpapier uit laten lekken en bewaren tot later.
Beetje zout(1 stuk)(1 stuk) over alles strooien.
Na een 3 kwartier neem je de kip(1 stuk) uit het water(1 stuk), snijd hem in grote stukken,bak je de kip(1 stuk) ook een beetje bruin in olie en laat je hem uitlekken op keukenpapier.
Neem een grote pan.
Doe er een beetje olijfolie(1 stuk) in en ¼ kop rijst(2) beetje aanbakken.
Laagje groente erop en daarna beetje rijst(2) erop.
Doe de kip(1 stuk) erboven op, weer wat groente, weer wat rijst(2) en alles in laagjes totdat alles op is.
Laatste laagje ¼ kop rijst(2).
Tussen de laagjes door een beetje kerriepoeder(1 theelepeltje) (voor de kleur en iets wat aparte smaak).
Bedek nu alles met de bouillon.
Alles moet goed onder water(1 stuk) staan.
Dus wel zo’n ruim 4 koppen bouillon.
Op het vuur zetten wachten tot het begint te koken daarna de deksel erop en op laag vuur gaar laten worden totdat het water(1 stuk) geconsumeerd is en de rijst(2) gaar is.
Als het klaar is, neem je de deksel eraf, doe je een groot bord of ronde schaal bovenop de pan en draai je alles om (wel voorzichtig graag).
En stort je de hele inhoud van de pan omgedraaid op de schaal:
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.