Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amsterdamse sla recept
Amsterdamse sla recept

Amsterdamse sla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de mosselen klaar en haal ze uit hun schelp. Snijd de haring en sardines in stukjes en doe ze in een schaal met de mosselen. Schil de aardappels en kook ze niet te lang en snijd ze daarna in partjes. Doe ze daarna ook in de schaal met mosselen, haring en sardines. Schep daarna de mayonaise en mosterd door dit schaaltje en schep dit een paar keer goed kom. Snijd de komkommer en de witlof fijn en was de ijsbergsla. Verdeel daarna de witlof, ijsbergsla, en komkommer over 4 bordjes. Leg hier boven de haring en sardines en mosselen en aardappels die inmiddels bedekt zijn onder een laagje van mosterd en mayonaise. Strooi er vervolgens wat Amsterdamse uitjes overheen en sprenkel er wat slaolie over. Snijd het roggebrood in reepjes en leg het bovenop de sla.

Serveersuggesties

Drink er een glaasje Heineken of Amstel bij voor een extra Hollands gevoel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit amsterdamse sla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven