Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Dunne kalfslapjes met salade, walnoten en druiven


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Het kalfsvlees:
Zorg er voor dat de slager mooie dunne plakjes snijd.
Meng zout door de bloem en rol het vlees erdoor.
Verhit boter in een pan en bak de kalfslapjes om en om goudbruin.
Blus het vlees af met de marsala en kook de marsala circa 3 minuten in.
Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet de pan met marsala apart.
Snijd de paddenstoelen in stukjes.
Verwarm de pan met marsala opnieuw en voeg de paddenstoelen toe.
Bak tot de paddenstoelen gaar zijn en leg het vlees erbij.
Breng op smaak met peper.

De salade:
Pers de citroen uit en bewaar de helft ervan.
Maak de knoflook schoon, snijd deze doormidden en wrijf de slakom ermee in. Meng in de kom de veldsla met walnoten, druiven, walnootolie, wijnazijn en het sap van een halve citroen.
Breng op smaak met zout en peper.

Serveer het vlees op borden, lepel de paddenstoelen erover en serveer de salade erbij.
Garneer met peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dunne kalfslapjes met salade, walnoten en druiven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven