Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spitskoolsalade met bacon recept
Spitskoolsalade met bacon recept

Spitskoolsalade met bacon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schrap de wortels, was ze en snijd ze in grove reepjes. Maak de spitskool schoon, was hem, snijd hem in 4 gelijke stukken en verwijder de stronk. Snijd de kool in fijne repen en kneed er ca. 1 theelepel zout goed doorheen. Pel en snipper de uien. Bak het spek portiegewijs knapperig in een droge pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het braadvet (op 1 eetlepel na) af. Bak de uien glazig in het hete bakvet, blus af met de azijn en 2 eetlepels water. Haal de pan van het fornuis. Roer de chilisaus erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de olie erdoor en meng de spitskool, de wortels en de marinade. Laat de marinade ca. 45 minuten intrekken. Breek het spek in grove stukken. Breng de salade op smaak en serveer met de bacon. Garneer het gerecht met de peterselie en de chilipeper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spitskoolsalade met bacon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven