Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aspergesoep met zalmballetjes recept
Aspergesoep met zalmballetjes recept

Aspergesoep met zalmballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Asperges schillen en in de bouillon in ca. 1 5 minuten koken.
De laatste 5 minuten van de kooktijd de gesneden sjalot en het 1/2 teentje knoflook toevoegen.
Groenten uit de bouillon nemen en knoflook verwijderen.
De kopjes van de asperges snijden en apart houden. De rest van de asperges samen met de sjalotjes en de bouillon in de blender pureren en door een zeef passeren.
De bouillon weer aan de kook laten komen en op smaak brengen met peper en zout.
Bereid de zalmballetjes door de zalm klein te snijden en vervolgens samen met de eigelen, crème fraise, peper en zout in de blender te pureren.
De verkregen puree goed door laten koelen. Daarna met 2 lepeltjes balletjes vormen en deze in de visbouillon gedurende 1½ minuut pocheren.
Meng eigelen met de room zodat een luchtige room ontstaat.

Uitserveren:
Aspergekoppen en zalmballetjes verdelen over de voorverwarmde soepkoppen, aanvullen met soep en daarna 1 lepel room toevoegen en direct uitserveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aspergesoep met zalmballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven