Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Besjesgort, slieriesoep of watergruwel recept
Besjesgort, slieriesoep of watergruwel recept

Besjesgort, slieriesoep of watergruwel


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Vluggort in water doen.
Aan de kook brengen.
De krenten en rozijnen wassen en erbij doe.
Samen koken met de theelepel kaneel of het kaneelstokje.
50 gram suiker toevoegen. Samen ca. 15 minuten laten koken.
Je kunt het nog binden met ma´zena, maar wij eten het zo als een heerlijk toetje.
Vroeger aten wij het als hoofdmaaltijd.
Ouderwets lekker.

Serveersuggesties

I.p.v bramensap is bessensap ook heel geschikt of een andere rode vruchtensap.

Allergenen Informatie

Voor dit besjesgort, slieriesoep of watergruwel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Besjesgort, slieriesoep of watergruwel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk ook vroeger bij ons thuis was het al een verrassing dat is zeker 60 jaar geleden, maar het blijft lekker!
    Tini gaf dit recept op 6 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven