Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Garbanzas Canarias - Canarische Kikkererwten recept
Garbanzas Canarias - Canarische Kikkererwten recept
Laatste update: 25 juli 2017 om 12:07

Garbanzas Canarias - Canarische Kikkererwten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet een dag van te voren de kikkererwten in water om ze te wellen. Je kunt ook erwten uit blik nemen. Dan is het sneller klaar maar ook minder lekker vind ik. Je kunt dan ongeveer 1 uur van de kooktijd af halen.

Snipper de ui. Neem een grote stoofpan en doe daar een scheut olijfolie in. Zet op laag vuur op. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en doe deze er ook bij. Doe het takje tijm en de laurierbladeren erbij. Doe het stuk pancetta of spek er in z'n geheel in. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes, doe erbij in de pan. Pel de tenen knoflook en pers ze boven de pan. Snijd de chorizo in plakjes en doe in de pan.
Laat dit op laag vuur stoven.

Haal de pancetta uit de pan en laat deze afkoelen. Schenk water in de pan tot het geheel onder staat. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Pureer ondertussen de tomaten met de staafmixer of blender. Schep het schuim uit de pan als het nodig is. Als het 10 minuten kookt voeg je de gepureerde tomaten toe. Laat weer een minuutje of 10 koken. Snijd ondertussen de pancetta of spek en de bloedworst. Voeg deze toe ergens tijdens deze 10 minuten.

Voeg vervolgens de kikkererwten toe en laat het geheel pruttelen tot de kikkererwten gaar zijn. Dit duurt ongeveer 1,5 uur bij gedroogde gewelde kikkererwten. Mocht je ze uit blik gebruiken dan laat je ze nog een half uurtje pruttelen.

Als de erwten gaar zijn is je gerecht klaar! Zout en peper toevoegen is door de kruiden in het spek en de worsten niet nodig.

Allergenen Informatie

Voor dit garbanzas canarias - canarische kikkererwten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven