Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Garnalensoep met ei en citroengras recept
Garnalensoep met ei en citroengras recept

Garnalensoep met ei en citroengras


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de garnalen af onder stromend water en pel deze. Zet het garnalenvlees even weg en was de schalen opnieuw. Pel en snipper de ui en het knoflookteentje. Schraap de gemberwortel en rasp hem grof. Verhit de sesamolie in een wok en bak hierin de uien, knoflook en de gember kort. Voeg de garnalenschalen toe en bak ze even mee. Giet de rijstwijn en de groente/visbouillon erop en breng het aan de kook. Voeg het citroengras en de garnalenpasta toe en laat de soep op een matig vuur 45 minuten zachtjes koken. Giet de soep vervolgens door een fijne zeef, verwarm hem opnieuw en breng hem op smaak met zout en peper, cayennepeper en suiker. Maak de prei en de wortels schoon en snijd deze in reepjes. Voeg deze toe aan de soep en kook ze beetgaar. Kook de goed uitgelekte tauge en het garnalen vlees ook even mee. Breng de soep op smaak, klop de eieren los en laat ze in de soep lopen. Breng de soep aan de kook en serveer hem direct. Garneren met eat koriander.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit garnalensoep met ei en citroengras recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven