Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijke maaltijdsoep met tomaat en erwt recept
Rijke maaltijdsoep met tomaat en erwt recept

Rijke maaltijdsoep met tomaat en erwt


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een middelgrote pan de kikkererwten met 5 deciliter (check de verpakking) water aan de kook brengen. Het vuur temperen en 1 uur laten pruttelen, deksel op de pan tot de kikkererwten klaar zijn. Schil en snijd de aardappels in stukjes, de wortel in plakjes, de ui snipperen en de knoflook pellen en in stukjes snijden. In een andere grote soeppan (hoe dikker de bodem hoe beter) op middelhoog vuur olie verhitten. Uien toevoegen en bakken tot ze aan de randen bruin zijn. Knoflook toevoegen en al roerend bakken. Aardappelen, wortelen, kikkererwten met het kookvocht, tomaten met het blikvocht, zout, suiker en 50 mililiter water toevoegen. Aan de kook brengen. De warmtebron laag draaien en 45 min. zachtjes laten koken, deksel op de pan. Als het kan, maak deze soep 1 dag van te voren, hij smaakt zoveel beter na 1 nacht trekken. In dat geval, rustig opnieuw verwarmen. Serveren in grote soepborden met peterselie eroverheen, met brood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijke maaltijdsoep met tomaat en erwt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven