Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zwarte bonensoep uit de romertopf recept
Zwarte bonensoep uit de romertopf recept

Zwarte bonensoep uit de romertopf


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Het is weer wintertijd, dus tijd voor een hartverwarmende zwartebonen maaltijdsoep met knapperig geroosterd brood en zachte romige (geiten)kaas.

Vul de romertopf met water (ook de deksel) en laat minstens 20 minuten staan. Verhit de olie in een flinke braadpan en bak de witte uien en de knoflook in 6 minuten zacht. Verwijder de lange stengelvezels van de bleekselderie en snijd de stengels overdwars in stukjes van 5 mm breed. Ontdoe de rode peper van zaad en lijsten en versnipper hem. Was en schrap de wortel en maak er reepjes van, elk ter grootte van een halve lucifer lang en twee lucifers breed. Steek door elk laurierblad een kruidnagel. Zeef het tomaten- en zwarte-
bonensap af en zet het samen in een schaal. Vul het sap aan met water tot 800 milliliter. Los er 10 gram groentebouillon en 1 theelepel Ras-el Hanout in op en roer alles goed door elkaar. Doe de bouillon bij de gebakken uien in de braadpan, roer goed om en breng alles even aan de kook. Doe vervolgens de bonen, de in stukken verdeelde tomaten de bleekselderie en de komijn in de braadpan, roer om en breng alles weer even aan de kook. Giet het water uit de romertopf en vul hem met de bonensoep. Zet de topf in het midden van de koude oven op een rooster op de laagste stand. Stel de oven in op 200 graden celsius(onder- en bovenwarmte) en laat de soep zo 45 minuten sudderen. Verwijder de laurierbladen en de nagels. Dien de soep op in soepkommen- of borden met een paar druppels limoen- of citroensap. Garneer met wat rode uienringen en gesnipperd vers of gedroogd korianderblad. Strooi er tenslotte als smaakversterkende decoratie nog een beetje gerookt sesamzaad in.

Serveersuggesties

Lekker met met soep- en/of kaasstengels of geroosterd brood met zachte kruiden- of geitenkaas.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zwarte bonensoep uit de romertopf recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven