Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bami goreng recept
Bami goreng recept

Bami goreng


Ingrediënten


Bereidingswijze


Let op: niet de gebruiksaanwijzing volgen op het pakje van de kruidenmix van Go Tan, dit recept is namelijk door mijzelf bedacht. Zet water op voor de mie en kook deze volgens de algemene bereidingswijze. Spoel deze daarna in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de varkenslapjes in dobbelsteentjes, verhit een scheutje olijolie in een wok of wadjan en schroei de dobbelsteentjes aan alle kanten snel dicht op hoog vuur. Temper vervolgens het vuur en voeg de vloeibare kruidenmix toe (beide zakjes) en voeg zoveel kokend water toe totdat het een sausje vormt. Voeg vervolgens een scheutje azijn toe. Dit zorgt er voor dat het vlees lekker mals wordt. Laat dit vervolgens zachtjes, met de deksel op de pan, 45 minuten smoren. Houd het vlees wel in de gaten. Als de saus te droog wordt, voeg dan opnieuw een klein scheutje kokend water toe en roer het goed door. Snijd ondertussen de prei in smalle ringen, snipper de uien en snijd de paprika in kleine stukjes. Als het vlees 45 minuten heeft gesmoord, voeg dan de groenten toe en roerbak het geheel drie minuten. Voeg daarna de uitgelekte eiermie toe en warm alles nog even goed door. Eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bami goreng recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven