Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse bami recept
Surinaamse bami recept

Surinaamse bami


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Snijd het bot uit de karbonade.
Bestrijk het vlees met olie, bestrooi met zout en peper en bak het in een hete koekenpan 2.5 minuten per kant.
Bestrooi de kipreepjes zout en peper en vijfkruidenpoeder en laat even intrekken.
Kook de eiermie beetgaar en giet af.
Meng er 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis en het verkruimelde bouillonblokje door.
Verhit de rest van de olie in een wok en voeg een beetje trassi toe en voeg de ui, knoflook, gele peper toe.
Voeg dan de kipreepjes toe en bak deze 2.5 minuten mee.
Schep de tomatenpuree en prei erdoor en bak 1.5 minuten.
Roer de rest van de sojasaus en de ketjap manis erdoor en laat iets indikken.
Schep de eiermie erdoor en bak tot deze warm is.
Snijd de karbonades in dunne reepjes .
Schep de bladselderij door de bami en serveer met de vleesreepjes.

Serveersuggesties

Neem in plaats van vijfkruidenpoeder een mengsel van een mespuntje gemberpoeder, een mespuntje gemalen korianderpoeder, en een snufje van elk van deze drie specerijen: kaneel, kruidnagelpoeder en gemalen komijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse bami recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven