Surinaamse bami met kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Kip:
  2. Kip ontvetten met 1 scheutje en daarna afspoelen.
  3. snijden en aanbraden, erbij.
  4. Toevoegen:
  5. , , , aji no moto, salemblaadje, .
  6. Lekker laten sudderen tot kip lekker gaar is.
  7. Water toevoegen voor de smaak.
  8. Bij opdienen salemblaadje en verwijderen.
  9. Bami:
  10. koken met zout en salemblaadje.
  11. klutsen en roerbakken in de wok.
  12. op bord leggen.
  13. braden, toevoegen, bouillonblokje erbij.
  14. Vuur laag draaien.
  15. erbij.
  16. , , toevoegen en alles om roeren.
  17. Vuur hoog en op bakken.
  18. Ei erdoor roeren.
  19. Peulen aanbakken in koekenpan en dan door de bami.
  20. aanbakken en dan ook door de bami.
  21. Peterselie erdoor roeren.
  22. Als alles goed door en door heet is opdienen in een schaal.
  23. Turkse komkommer:
  24. In plakjes snijden, overgieten met heet water, toevoegen , 2 eetlepels en wat zout.
  25. Sambal: 1 grote zoete paprika wassen en door midden snijden. 1 rode madam jeanet, pitjes verwijderen.
  26. en koken tot dat deze gaar zijn.
  27. Purereren.
  28. In pannetjes olie doen en puree erbij doen.
  29. Koken.
  30. toevoegen naar smaak Als het gaat bubbelen is het klaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti en sojasaus
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Surinaamse bami met kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heb het afgelope week klaargemaakt en het was heeeerlijk. We hebben met het hele gezin ervan genoten... Bedankt voor dit recept..;)
natasja_c 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
133 kcal
6%532 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse bami met kip