Andijvietaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Hapjespan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Laat het ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  3. Leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een rond lap van 30 cm doorsnede.
  4. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in met boter.
  5. Bekleed de vorm met het en prik gaatjes in de bodem.
  6. Snijd de in dunne repen, was het en laat het met het aanhangende water in de hapjespan op matig vuur in 5 minuten slinken.
  7. Laat de in de vergiet goed uitlekken.
  8. Klop in een kom de los met de slagroon en zout.
  9. Schep de en de helft van de erdoor.
  10. Schenk het eimengsel over de boden in de taartvorm.
  11. Bestrooi het gerecht met de rest van de .
  12. Bak de taart in 35 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.
  13. Snijd de tomaten in plakjes.
  14. en besprenkel ze met de dressing.
  15. Serveer de andijvietaart in punten met de tomatensalade.
25
25
25

Variaties op Andijvietaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Andijvietaart
VariatieAantalGang
Andijvietaart2Hartige taarten
Andijvietaart met jonge kaas1Vegetarisch
Andijvietaartje1Warm

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg, kaas, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, kaas, boter om in te vetten
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, kaas, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
209 kcal
10%836 kcal
Vetten
9 g.
14%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Andijvietaart