Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
tartiflette recept
tartiflette recept

tartiflette


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen in de schil. Hak de ui en bak de snippers langzaam in de boter zonder te kleuren. Voeg de wijn toe en laat bijna droogkoken. Snijd de aardappelen in grote blokken. Zet de oven op 200°C. Meng aardappelen, ui en spekjes voorzichtig door elkaar zodat de aardappelblokjes heel blijven en stort dit mengsel in een beboterde ovenschaal. Haal de korst van de reblochon, snijd de kaas in blokjes en smelt deze in de magnetron. Doe de gesmolten kaas, de bouillon en de crème fraîche in de keukenmachine en laat deze even draaien. Voeg peper en evt. zout toe. Giet de inhoud van de foodprocessor gelijkmatig over de gehele ovenschaal. Bestrooi met geraspte beaufort of emmentaler. Zet 20 minuten in de oven.

Allergenen Informatie

Voor dit tartiflette recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept tartiflette heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • De korst van de reblochon... das wel eeuwig zonde, dat is het lekkerste als hij uit de oven komt. Gewoon de reblochon over dwars door midden en dan met de korsten naar boven op de substantie leggen. D... Lees reactie
    Taco gaf dit recept op 18 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven