tartiflette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Magnetron
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de in de schil.
  2. Hak de en bak de snippers langzaam in de zonder te kleuren.
  3. Voeg de toe en laat bijna droogkoken.
  4. Snijd de in grote blokken.
  5. Zet de oven op 200°C.
  6. Meng , en spekjes voorzichtig door elkaar zodat de aardappelblokjes heel blijven en stort dit mengsel in een beboterde ovenschaal.
  7. Haal de korst van de reblochon, snijd de kaas in blokjes en smelt deze in de magnetron.
  8. Doe de gesmolten kaas, de bouillon en de crème fraîche in de keukenmachine en laat deze even draaien.
  9. Voeg peper en evt.
  10. zout toe.
  11. Giet de inhoud van de foodprocessor gelijkmatig over de gehele ovenschaal.
  12. Bestrooi met geraspte beaufort of .
  13. Zet 20 minuten in de oven.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op tartiflette

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van tartiflette
VariatieAantalGang
Tartiflette5Ovenschotels
Tartiflette met bacon1Voorgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

tartiflette heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De korst van de reblochon... das wel eeuwig zonde, dat is het lekkerste als hij uit de oven komt. Gewoon de reblochon over dwars door midden en dan met de korsten naar boven op de substantie leggen. D... Lees reactie
Taco 18 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
213 kcal
10%852 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor tartiflette