Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel  met appel, ananas en gehakt recept
Zuurkoolschotel  met appel, ananas en gehakt recept

Zuurkoolschotel met appel, ananas en gehakt


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Zet de zuurkool op met een laagje water en laat 10 minuten stoven.
(je kan ook kant en klare zuurkool gebruiken van AH).
Zet in een andere pan de aardappelplakjes op in ruim water met zout en laat ze in 5 minuten beetgaar koken.
Giet ze af en laat ze even staan.
Verwarm de boter en bak het gehakt rul.
Laat de zuurkool goed uitlekken, schep de ananas en de appel (eventueel de rozijnen) erdoor. Maal er wat peper over.
Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en schep hierop de zuurkool.
Verdeel de plakjes aardappel erover, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met wat olijfolie. Zet de schotel in de oven en laat in ca. 20 minuten bruin bakken.

Serveersuggesties

Lekker met mosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel met appel, ananas en gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven