Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pannenkoeken met appel recept
Pannenkoeken met appel recept

Pannenkoeken met appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de pannenkoekenmix in een kom. Giet er steeds een beetje melk bij, roer dan elke keer met een garde. Roer net zolang tot alles glad is.
Breek het ei boven het beslag en roer net zolang tot je het helemaal door het beslag hebt gemixt. Doe de rozijnen en kaneel erbij en roer weer.
Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snij de appels in dunne plakjes. Je hoeft ze niet te schillen.
Doe een kwart van de boter in een koekenpan en zet die op het vuur. Laat de boter smelten tot het borrelt.
Bedek de hele bodem van de pan met een dun laagje beslag. Leg hier wat plakjes appel in. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten.
Als de bovenkant niet meer nattig is, til je de pannenkoek met een spatel een beetje op. Is de onderkant bruin? Steek dan de spatel helemaal onder de pannenkoek, til de pannenkoek op en draai 'm om. Blijf pannekoeken zo bakken totdat je beslag op is.
Houd je pannenkoeken lekker warm door ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden te bewaren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pannenkoeken met appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven