Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta zelf maken recept
Pasta zelf maken recept

Pasta zelf maken


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Met de hand kneden: duurt ca. 20 minuten.
Maak je werkblad goed schoon en maak er een bergje op van de bloem en het griesmeel.
Meng bloem en griesmeel goed elkaar en maak een kuiltje in het midden van het bergje.
Doe de eieren, olijfolie en zout in dit kuiltje en roer met een vork onder elkaar.
Begin dan geleidelijk het meel eronder te roeren.
Werk van binnen naar buiten, totdat al het meel eronder is gezet.
Kneed nog enkele minuten met de hand na.
Is het deeg te droog dan kun je een theelepel water eraan toevoegen. Is het meel te nat dan kun je een klein beetje bloem toevoegen.
Plakt het meel aan je werkblad dan bestuif je dat met een beetje bloem.
Als het deeg een mooie elastische bal vormt die niet meer aan je handen blijft plakken, dek je hem af met een doek of wat huishoudfolie en laat je hem 25 minuten rusten op kamertemperstuur.
Strooi een beetje bloem over de pastamachine.
Snijd het deeg in enkele dikke plakken en draai die door de pastamachine op stand 1.
Vouw de lap deeg dubbel en dan weer dubbel in de andere richting en draai hem nog eens door de pastamachine op stand 1.
Daarna op stand 2, vervolgens op 3, 4, 5, ev. tot 9 afhankelijk van welke pasta je gaat maken.
Draai de vellen deeg (lasagne) daarna door het opzetstuk van de pastamachine voor de pasta van je keuze: bv. fettucini.
Strooi een beetje bloem over de fettucini, schud hem los, draai hem op tot nestjes en kook hem in 1½ à 2 minuten beetgaar.
Gebruik hiervoor een grote, hoge ketel die je voor de helft met water vult.
Dan kookt de zaak namelijk niet zo snel over.
Doe een eetlepel zout in het kookwater.
Roer af en toe door zodat de pasta niet aan de bodem van de pan gaat plakken.
Giet af door een groot zeef.
Giet er wat olijfolie overheen tegen het kleven en schep dat voorzichtig door de pasta.
Werk verder af volgens het recept van je keuze.

2. Met de kitchen aid: duurt ca. 5 minuten
Doe alle ingrediënten in de mengkom van de kitchen aid en roer met de roerspatel 30 seconden op snelheid 2.
Vervang de roerspatel door de kneedhaak en draai 2 minuten op snelheid.
3. Neem de deegbal uit de mengkom, kneed nog even door met de hand en vorm er een mooie bal van.
Bestrooi hem eventueel met wat bloem als hij te plakkerig is of voeg een beetje water toe als hij te droog is.
Dek de deegbal af en laat hem op kamertemperatuur rusten tot de verdere verwerking zoals boven omschreven is.

Serveersuggesties

Variatie: - Je kunt ook 100% bloem van harde tarwe gebruiken, dus zonder griesmeel. - 75% bloem van harde tarwe en 25% griesmeel van harde tarwe wordt ook wel toegepast. - in feite is elke combinatie van bloem en griesmeel te proberen van 100% bloem tot 100% griesmeel; zelfs kun je de bloem van harde tarwe vervangen door patentbloem van “gewone” tarwe; feit blijft dat de lekkerste pasta gemaakt wordt van harde tarwe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta zelf maken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven