Vleessaus

Ingrediënten

+ -
print

Paste (saus is genoeg voor 6-8 porties met steeds 150 gram pasta):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bak de groente 5 minuten in olie.
  2. Bak de gehakt door de groente heen gaar.
  3. Laat ondertussen de uitlekken.
  4. Voeg de toe aan het gehakt/groente mengsel.
  5. Voeg de wijn of toe.
  6. Laat onder goed roeren minimaal een uur sudderen, zo mogelijk langer (tot 2 uur).
  7. Roer regelmatig en pas met name op rond het einde dat de saus onderop niet aanbakt.
  8. Roer als dat gebeurd niet verder, maar schep de niet aangebakken saus eraf, anders kun je de hele pan weggooien.
  9. Voeg pas aan het einde en of kruidenzout toe.
  10. De smaak verandert tijdens het inkoken nog erg en ik vind het zelf vaak niet nodig om of toe te voegen.
25
25
25

Variaties op Vleessaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Vleessaus
VariatieAantalGang
Vleessaus met rundersaucijs, paddenstoelen en room1Sauzen en marinades
Vleessaus met saucijs, tomaat en karwijzaad1Pastagerechten
Vleessaus van gehaktballetjes, boerengroenten en bladselderij1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
17 kcal
0%102 kcal
Vetten
3 g.
4%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vleessaus