Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Goreng recept
Nasi Goreng recept

Nasi Goreng


Ingrediënten


Bereidingswijze


De zonnebloem olie in een wok en laat dit heet worden. De trassie bakken tot deze begint te ruiken, de ketoembar, de gesneden knoflook en de ui tot de ui glazig wordt en de sambal oelek. Zet het vuur lager en doe de droge gekookte witte rijst erbij en schep dit konstant om dat het niet aanbakt. Doe de gesneden kip (of rundvlees/varkensvlees) en de fijn gesneden ham erbij. (let op het omscheppen). Schuif alles aan de zijkant van de wok en bak de prei ringetjes even aan ca. 2 a 3 minuten. Doe champignons de doperwten en de eetlepels zoete ketjap bij de witte rijst en schep dit goed om zodat de witte rijst door de ketjap een wat donkere kleur krijgt. Pak de maggie blokjes naar smaak en knijp deze fijn over de rijst en schep het goed door elkaar. Pak 4 voorverwarmde borden. Doe de nasi in een kommetje en druk dit goed aan en leg het onderste boven op het voorverwarmde bord en haal het kommetje eraf. Doe wat reepjes ei, wat schijfjes komkommer en een stukje aurgurk langs het bord en strooi over de nasi wat gebakken uitjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nasi goreng recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven