Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstsalade recept
Rijstsalade recept

Rijstsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het citroengras in stukken en plet het fijn. Breng in een pan 4 deciliter water met het citroengras, sinaasappelrasp, kokosmelk en bouillontablet aan de kook. Voeg de rijst toe en kook het afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Halveer de ananas en snijd het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit. Verwijder de harde kern en snijd de ananas in kleine stukjes. Rooster de komijn in een droge koekenpan tot het gaat geuren. Schep de komijn in een schaal. Voeg het sinaasappelsap met roerbakolie en zout aan de komijn toe en klop het mengsel tot een dressing. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem in reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep de peperreepjes, bosuiringetjes, ananas en 1 eetlepel koriander door het komijnmengsel. Voeg de warme rijst toe en laat het geheel afkoelen. Vul de halve ananasschillen met de salade en zet ze op een schaal. Bestrooi het gerecht met de rest van de koriander.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijstsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven