Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Servische rijst a la Ronald


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de paprika's in kleine stukjes. Snijd de gepelde ui in kleine stukjes en pers alle teentjes knoflook uit. Doe dat allemaal in 1 grote bak of kom. Bak de varkenspoulet voor en zet dat even apart als dat klaar is. Maak met 3 blokjes runderbouillon 1 liter bouillon. Bak in een wok met wat olijf- of zonnebloemolie het mengsel van paprikastukjes, uienstukjes en de knoflook. Voeg na een aantal minuten (als de stukjes er duidelijk gebakken uitzien) de zojuist gebakken varkenspoulet toe. Voeg, als dat warm is geworden, ook de champignons toe. Voeg de 300 gram rijst toe. Laat alles nog even in die wok. De rijst bindt het overgebleven vocht in de wok. Na 2 minuten (ongeveer) gooi je het hele mengsel in de bouillon. Je kookt daarin alles. De rijst wordt dan ook gekookt. Tegelijk wordt de smaak van het bouillon in het eten opgenomen. Pas als het leeuwendeel van de bouilon in het eten verwerkt en het water verdampt is, is de maaltijd zo goed als klaar. Je hoeft dan alleen nog wat kerrypoeder er bij te doen.

Serveersuggesties

Variaties door andere hoeveelheden van de ingredienten maakt het niet minder lekker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit servische rijst a la ronald recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven