Tomatenrisotto met sinaasappelkip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Was de met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af.
  2. Pers de sinaasappels uit.
    Roer de sinaasappelschil, de , het , 1/2 theelepel en 3 eetlepels door elkaar.
  3. Dep de droog en wrijf ze in met de sinaasappelmarinade.
    Verdeel de inclusief de marinade over een braadslede en bak ca. 1 uur in de oven.
  4. Bestrijk af en toe met de sinaasappelmarinade.
    Pel en snipper de en de knoflook voor de risotto.
  5. Hak de zongedroogde in blokjes.
    Verhit 1 eetlepel in een pan en fruit er de , de knoflook en de zongedroogde in.
  6. Voeg de rijst toe en bak kort mee, voeg de uit blik toe en maak ze wat kleiner met een spatel.
  7. Breng aan de kook.
  8. Los de groentebouillonblokjes op in 750 ml heet water en roer de bouillon geleidelijk door de risotto.
  9. Kook ca. 20 minuten op laag vuur.
    Was het basilicum en hak het grof.
  10. Rasp de .
    Roer het basilicum en de door de risotto.
  11. Breng op smaak met en .
    Dien alles samen op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
499 kcal
24%1996 kcal
Vetten
17 g.
25%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatenrisotto met sinaasappelkip