Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Stampot doperwtjes en kabeljauw


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook ze in een grote pan water met zout gaar. Kook de doperwtjes apart. Bestrooi de vis met zout en peper en bak de stukken filets in weinig olie gaar in circa 8 minuten. Giet intussen de aardappels af en stoom ze kort droog. Giet de doperwtjes af. Snij de lente-uitjes in ringen. En hak de munt. Wrijf de aardappels en de doperwtjes met een stamper tot fijn, maar houd enkele eetlepels doperwtjes achter. Voeg geleidelijk aan boter en lente-uitjes toe aan de stamp tot een gladde massa, zonder klontjes. Schenk de warme melk erbij en roer alles tot het smeu´g is. Schep de achtergehouden doperwtjes door het stampotje. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de munt door de stamppot.

Serveersuggesties

Eigenlijk kunnen bijna alle soorten vis bij dit stamppotje geserveerd worden: uit diepvries, zoetwatervis of zelfs gebakken grote garnalen. Breng het stamppotje eventueel wat extra "pittig" op smaak met versgemalen peper, chilivlokken (mag ook poeder zijn) of wat mosterdpoeder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stampot doperwtjes en kabeljauw recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven