Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Exotische zuurkoolstamppot recept
Exotische zuurkoolstamppot recept

Exotische zuurkoolstamppot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en zet ze op het vuur met zout. In de tussentijd dat de aardappelen opstaan, braad je de spekjes (hoeveelheid naar smaak 1 of 2 pakjes). Gaar met peper en ietwat zout. In de tussentijd snijd je de ananas stukjes in nog kleinere stukjes. Het sap houd je achter en enkele stukjes ananas. Dan, als de spekjes gaar zijn, doe je het zakje jus erbij (naar smaak bijvoorbeeld tuinkruiden) met water en roer het tot een mooie dikke jus. In een pannetje met water kook je de rookworsten gaar. Als de aardappelen gaar zijn (lekker zacht), stamp je ze fijn en hussel je de wijnzuurkool en de ananastukjes er doorheen. Als dat klaar is, roer je de jus door de exotische zuurkoolstamppot en dien het op met stukjes rookworst en wat pittige mosterd. Smul ze!

Serveersuggesties

Garneer het met een stronkje krulpeterselie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit exotische zuurkoolstamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven