Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Herfststamppot recept
Herfststamppot recept

Herfststamppot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en was de aardappels en snijd ze in grove stukken.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Doe de aardappels in een pan met water en wat zout en leg de spruiten er boven op.
Kook de aardappelen en de spruiten in ca. 20 minuten gaar.
Bak de spekreepjes uit.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appels in 8 ringen Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het bakvet aan beide kanten.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin.
Giet de aardappelen en de spruiten af en bewaar het kookvocht.
Schep 2 eetlepels boter en 100 ml melk door het aardappelmengsel en zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is.
Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe, breng op smaak met zout en peper.
Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.

Allergenen Informatie

Voor dit herfststamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven