Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete bliksem recept
Hete bliksem recept

Hete bliksem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en de appels. Was en snijd de aardappels in stukken. Kook de aardappels met wat zout in ca. 10 minuten gaar. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in grove stukken. Voeg als de aardappels ca. 10 minuten koken, de grove appel toe. Doe de rookworsten in een pan met kokend water. Laat dit samen nog ca. 10 minuten koken. Giet het vocht af. Breng het appelmengsel op smaak met azijn, peper en zout. Bak de spekjes in een pan. Doe dit allemaal in de pan met de aardappel-appelmengsel en stamp dit zeer grof of fijn (na behoeft). Verdeel de stamppot over vier borden en serveer er een halve rookworst bij.

Serveersuggesties

Je kunt evt. nog van het spekvet een jus maken met wat boter er nog in smelten en wat water erbij en in laten koken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hete bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hete bliksem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Lekker receptje, ga hem maken als mijn dochter terug komt van haar stage is haar lievelings recept
    Jikke gaf dit recept op 3 maart 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven