Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Leg de klapstuk in de pan en kook op ca 1,5 uur op laag vuur gaar
    Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ca. 20 minuten gaar.
    Schil de appels, snijd ze in blokjes en kook de appels met 75 milliliter water en de in 8 minuten zacht.
  3. Stamp of pureer de appels tot een grove moes.
    Verwarm de met de boter.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de en de boter tot een grove puree.
  5. Schep er de appelmoes door en breng op smaak met zout en peper.
    Snijd het klapstuk in plakken.
  6. Serveer de stampot met de bouillon en het klapstuk.
25
25
25

Variaties op Hete bliksem met klapstuk

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hete bliksem met klapstuk
VariatieAantalGang
Hete bliksem met klapstuk1Stamppotten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vleesbouillon en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hete bliksem met klapstuk heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Jammer, klapstuk in 30 minuten gaar? Lijkt mij niet mogelijk.
jaccor 22 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
55 kcal
2%220 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hete bliksem met klapstuk